1200×200 Syngenta – kalafior

Więcej białka z roślin dla Europy

Komosa ryżowa, amarantus, ciecierzyca to znakomite źródła białka roślinnego, wciąż niedoceniane w Europie. Na Starym Kontynencie wciąż dominuje spożycie białka pochodzenia zwierzęcego. Naukowcy chcą...

Agro Akademia w Kazimierzu Dolnym

Kazimierz Dolny – to po Kujawach, Mazowszu i Wielkopolsce kolejne miejsce, w którym w ostatnim dniu stycznia odbyło się szkolenie dla osób związanych z...

W poszukiwaniu lepszej genetycznie marchwi

Marchew rośnie gorzej na zasolonych glebach, których przybywa wraz z rozwojem nowoczesnego rolnictwa. Dla Polski, która jest czwartym na świecie producentem tego smacznego i...

Nowości techniczne nominowane do IA 2017

Innovation Award to główna nagroda przyznawana w trakcie targów Fruit Logistica. W tym roku na liście nominowanych nowości technicznych znalazły się produkty firmy Turatti...

Agro Akademia w Sielinku

W siedzibie wielkopolskiego oddziału ODR w Sielinku k. Poznania 27 stycznia odbyło się kolejne szkolenie z cyklu „Agro Akademia” BASF. Tym razem tematyka wykładów...

Cięta sałata dłużej świeża

Jedną z nowości nominowanych w tym roku do nagrody Innovation Award w Berlinie, podczas targów Fruit Logistica, jest KnoxTM od firmy Rijk Zwaan. Pod nazwą...

Agro Akademia warzyw kapustnych, korzeniowych i cebuli

Pod takim hasłem odbyło się już 4. spotkanie w tym roku z cyklu „Agro Akademii BASF”. Po Ciechocinku, Łowiczu, Perzycach k. Krotoszyna odbyło się...

Agro Akademia BASF edukuje producentów pomidorów

Wtorek 25 stycznia był kolejnym dniem spotkań ekspertów Agro Akademii  BASF z producentami warzyw. Tym razem na spotkanie zorganizowane w Perzycach k. Krotoszyna (woj....

Agro Akademia Pomidorowa w Łowiczu

Okolice Łowicza – ze względu na bliskość dużych odbiorców warzyw przemysłowych – firm przetwórczych Agros Nova Sp. z o.o. i Bracia Urbanek Sp. J.,...

Warzywniczo w Charsznicy

22 stycznia firma Bejo Zaden Poland zorganizowała w Charsznicy (woj. małopolskie) spotkanie informacyjno-szkoleniowe z zakresu produkcji i ochrony warzyw, skierowane do producentów warzyw z...

Najnowsze

Polscy producenci warzyw szklarniowych z wizytą

W listopadzie krajowi producenci warzyw szklarniowych mają najczęściej okazję „złapać oddech” między likwidacją starej uprawy i nowymi nasadzeniami. Kilku z nich postanowiło jednak wykorzystać...

W listopadowych „Warzywach” europejski rynek oraz pory

W listopadowym wydaniu „Warzyw” można przeczytać m.in. opinie specjalistów nt. sytuacji na europejskich rynkach warzyw. Informacje te zostały zebrane we wrześniu podczas Międzynarodowych Dni...

Ceny warzyw w holenderskich marketach. Po ile różowa cebula?

Przyjrzeliśmy się aktualnym cenom w holenderskim markecie należącym do jednej z sieci handlowych. Przedstawiamy ofertę rodzimych producentów. Marchew pakowana w pęczki sprzedawana jest w cenie...
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco – zapisz się
do newslettera warzywa.pl
ZAPIS DO NEWSLETTERA
Dziękujemy za zainteresowanie!

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link potwierdzający zapis
do newslettera.

Prosimy o potwierdzenie subskrypcji.