1200x200_syngenta_onionleader

Prenumerata: Warzywa – pakiet: Warzywa + Truskawka, Malina, Jagody

27,00 zł–108,00 zł

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Brokuły – od wiosny do jesieni

15,00 zł

Książka autorstwa prof. Edwarda Kunickiego i dr Anety Grabowskiej z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Publikacja zawiera wszelkie niezbędne informacje dotyczące wyboru odmian, stanowiska pod uprawę, nawożenia, nawadniania i ochrony. Poruszane
zagadnienia dotyczą także przygotowania brokułów do zbioru, przechowywania i obrotu.

Choroby i szkodniki papryki

13,00 zł

Książka autorstwa prof. dr. hab. J. Szwejdy i dr. W. Maciasa z IW w Skierniewicach. Zaprezentowano w niej choroby i szkodniki występujące na tej roślinie, a także metody zapobiegania i zwalczania poszczególnych organizmów. Diagnostykę ułatwią barwne fotografie towarzyszące opisom.

Choroby i szkodniki pomidora w polu i pod osłonami

19,00 zł

Książka autorstwa naukowców z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach. Przedstawiono w niej opisy i fotografie (70) chorób oraz szkodników pomidora, a także informacje dotyczące zapobiegania i zwalczania.

Choroby i szkodniki warzyw cebulowych

15,00 zł

Autorami publikacji są prof. dr hab. Józef Robak i prof. dr hab. Kazimierz Wiech. Książka zawiera opisy chorób i szkodników mogących wystąpić w uprawie tytułowej grupy roślin oraz fotografie mające na celu ułatwienie rozpoznania sprawcy uszkodzenia. Informacje uzupełniono o zalecenia dotyczące ochrony przed chorobami, szkodnikami a także chwastami najczęściej występującymi na plantacjach warzyw cebulowych.

Choroby i szkodniki warzyw kapustnych

20,00 zł

…to książka autorstwa prof. dr. hab. Marka Grabowskiego i prof. dr. hab. Kazimierza Wiecha z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Jest to kolejne, już piąte wydawnictwo w serii poświęconej ochronie warzyw. Zawiera informacje o znanych, występujących w polskich warunkach klimatycznych chorobach i szkodnikach warzyw kapustnych, a także o nowych, które wkrótce mogą zagrozić kapustom, kalafiorom, brokułom, rzodkiewkom i rzodkwiom uprawianym na naszych plantacjach.

Choroby i szkodniki warzyw korzeniowych

12,00 zł

Autorami publikacji są: doc. dr hab. Marek Grabowski, dr Edward Kunicki dr Jacek Nawrocki oraz prof. dr hab. Kazimierz Wiech. Książka prezentuje wszystkie mogące wystąpić w uprawie tytułowej grupy roślin choroby oraz szkodniki. Obszernym opisom towarzyszą kolorowe fotografie mające na celu ułatwienie rozpoznania sprawcy uszkodzenia. W publikacji tej znajdą się również zalecenia dotyczące ochrony przed chorobami, szkodnikami, a także chwastami najczęściej występującymi na plantacjach warzyw korzeniowych.

Nawadnianie warzyw polowych

19,00 zł

Książka autorstwa prof. dr. hab. Stanisława Kaniszewskiego z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach. W ostatnich, bardzo ciepłych i suchych latach uprawa roślin, zwłaszcza warzyw na stanowiskach bez urządzeń nawadniających była mało opłacalna. Biorąc dodatkowo pod uwagę prognozy o globalnym ociepleniu klimatu nie należy spodziewać się nagłej zmiany warunków termicznych i wilgotnościowych na korzyść rolników…