AktualnościNowe odmiany arbuza. Cięte owoce nie tracą soku

Nowe odmiany arbuza. Cięte owoce nie tracą soku

Firma Syngenta Seeds z Francji zgłosiła do nagrody Innovation Award swoją nową linię odmian arbuza, dostępną na rynku pod nazwą Crisp Fresh Watermelon. Charakteryzuje się bezpestkowymi owoce i dużą jędrnością, która objawia się przez ograniczone wyciekanie soku przy krojeniu miąższu arbuza.


Jak podkreślają przedstawiciele firmy, szczególne zalety arbuzów z tej serii można zaobserwować m.in. gdy owoc jest sprzedawany pokrojony, gotowy do spożycia. Jego trwałość na półce sklepowej wynosi do 10 dni. Pierwsza odmiana z serii Crisp Fresh Watermelon, którą wprowadzono na rynek, nazywa się Crisp Delight. Jej owoce są wydłużone (o masie 5-7 kg), a miąższ ciemno czerwony.

W tym roku w dniach 8-10 lutego, w trakcie targów Fruit Logistica w Berlinie, będzie się ubiegać o nagrodę innowacji roku 10 produktów.

Źródło: Fruit Logistica


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

warzywa siarkopol nawożenie nasiona
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl