Odżywianie roślin po francusku

W laboratorium badań nad bakteriami, (od lewej) dr Hicham Ferhout, kierownik laboratorium; Angelika Borko, przedstawiciel firmy w Polsce, Philippe Girault, dyrektor ds. eksportu na kraje Europy i Azji

W malowniczym rejonie Tuluzy, stolicy francuskiej Oksytanii zlokalizowane są zakłady produkcyjne oraz laboratoria firmy Agronutrition (należącej do grupy de Sangosse), działającej w branży szeroko pojętego odżywiania roślin uprawnych. Firma oferuje swoje produkty w ponad 50 krajach świata, jest prekursorem dolistnego odżywiana roślin.


W grudniu br. na zaproszenie francuskiego lidera w produkcji biostymulatorów (25% rodzimego rynku), ale też nawozów w postaci mikrogranulatu, produktów na bazie wyciągów z alg i aminokwasów oraz zawierających pożyteczne mikroorganizmy (bakterie i grzyby) grupa dziennikarzy z Polski miała okazję zobaczyć jakie rozwiązania firma Agronutrition proponuje ogrodnikom. W Polsce znane są takie produkty firmy jak: Microstar PZ, Azofol, Nectar Intense.

Tekst i fot. J. Klepacz-Baniak

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz swój komentarz
Proszę podać swoje imię