Bezglutenowy “ryż” kalafiorowy

Ryż kalafiorowy

“Ryż” kalafiorowy, może nie smakuje jak ryż, ale trzeba przyznać, że wygląda bardzo podobnie. Jest ceniony głównie w kuchni bezglutenowej.

Taka forma kalafiora jest bardzo popularna wśród konsumentów dbających o zdrowy styl życia. Jest to często widziany produkt na półkach marketu głównie w USA oraz w Europie zachodniej, oferowany na tackach styropianowych lub w torebkach foliowych. “Ryż” kalafiorowy lub też “ryż” brokułowy, to też ciekawy pomysł na zagospodarowanie drobnej frakcji kruszu, który powstaje podczas różyczkowania tych warzyw.

Fot. M. Buława, Seminis

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności