Brokuły. Udało się znacząco zwiększyć ich spożycie

Jak podaje organizacja +Brocoli, zajmująca się promocją spożycia brokułów w Hiszpanii, w ubiegłym roku w tym kraju ich konsumpcja wzrosła o 20 proc.

W 2016 r. statystyczny Hiszpan zjadł 1,5 kg brokułów, czyli o 300 g więcej niż w 2015 r. W skali kraju dało to wzrost spożycia z 55 tys. ton do 66 tys. ton. Są to pozytywne wyniki działań promujących spożycie prowadzonych m.in. w mediach tradycyjnych oraz społecznościowych. W kampanii marketingowej 2016/2017 udało się dotrzeć organizacji do ponad 2,1 mln ludzi każdego miesiąca, i w skali roku do 25,6 mln obywateli.

Hiszpania jest głównym producentem brokułów w Europie, z powierzchnią uprawy na poziomie 45 tys. ha. 88 proc. tych warzyw jest eksportowanych.

ARTYKUŁY POWIĄZANE

None found

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności