Cięty arbuz nie traci soku. Nowe odmiany

Crisp Fresh Watermelon to linia odmian arbuza w ofercie firmy Syngenta, którą zaprezentowano w trakcie targów Fruit Logistica 2017. Produkt ten ubiegał się o nagrodę Innovation Award.


Arbuzy te charakteryzują się dużą jędrnością miąższu, który przy krojeniu w znikomym stopniu traci sok (w porównaniu do odmian tradycyjnych). Pozwala to wykorzystać te owoce w znacznie większym stopniu w gotowych do spożycia dań z pokrojonymi arbuzami. Przedstawiciele firmy podkreślają, że przydatność do spożycia takich produktów jest wydłużona do 10 dni.

Pierwszą odmianą z tej linii jest Crisp Delight, o wydłużonym kształcie owoców (5-7 kg), bezpestkowe, z ciemnoczerwonym miąższem i ciemnozieloną paskowaną skórką.

Related Posts

None found

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności