Zapraszamy wszystkich związanych z produkcją kapusty na spotkanie, które odbędzie się w niedzielę 1 września 2019, w miejscowości Drygulec 3, 27-532 Wojciechowice.

Gospodarzami spotkania jest Rodzina Małkiewiczów. Na poletkach zaprezentowana zostanie kolekcja kapust z oferty firmy Bejo, w tym odmiany przeznaczone do kwaszenia oraz na świeży rynek. Rozsadę wyprodukowała i dostarczyła GPR Krasoń, a za program nawożenia i ochrony odpowiada firma PROCAM.

W programie poza konsultacjami ekspertów z dziedziny produkcji, ochrony czy nawożenia będzie także zwiedzanie kwaszarni  To okazja żeby prześledzić cały proces produkcji kapusty kwaszonej od wyboru odmiany, poprzez sadzenie, zabiegi polowe, zbiór, szatkowanie, kwaszenie aż do pakowania/konfekcjonowania i dystrybucji do klientów.

W programie także cześć wykładowa oraz wystawa technologii i maszyn.

Spotkanie zakończy się dyskusją przy grillu.

Dodatkową atrakcją będzie degustacja produkowanych przez Rodzinę Małkiewiczów „Serów Sandomierskich od Dziedzica” oraz win z „Winnicy Sandomierskiej”.

Program Krajowych Dni Producentów Kapusty Kwaszonej 2019

  • 12.00-13.00 przyjazd gości/rejestracja/lunch
  • 13.00-14.30 zwiedzanie kolekcji kapust/ konsultacje z ekspertami
  • 14.30-16.30 część wykładowa
  • 16.30-17.00 zwiedzanie zakładu/pokaz technologii  kwaszenia i konfekcjonowania
  • Od 17.00 dyskusje przy grillu

Dojazd

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności