Polscy producenci warzyw z wizytą w kraju półksiężyca

Zespół Yuksel Tohum Polska: Elżbieta Cichoszewska i Bartłomiej Majda

W dniach od 7 do 14 grudnia 2019 r. polscy producenci pomidorów, ogórków i papryki gościli w tureckiej Antalyi na zaproszenie firmy Yuksel Tohum Polska.  Uczestnicy wyjazdu odwiedzili siedzibę i nowoczesne obiekty szklarniowe Yuksel Tohum. Menadżer firmy – Hasan Kurt przybliżył bogate doświadczenie firmy i nowoczesne technologie stosowane w produkcji nasion. Zapoznał uczestników wycieczki z najnowszymi osiągnięciami i postępem w hodowli roślin. Rolnicy mogli obejrzeć szklarnie, w których prowadzone są prace badawcze i produkcja towarowa. Wielkim zainteresowaniem cieszyły się mało znane w Polsce odmiany warzyw wyhodowane dla rynków azjatyckiego i amerykańskiego. Wszystkie uprawy są prowadzone z zachowaniem najwyższych standardów ekologicznych. Zwiedzający mogli testować walory smakowe warzyw i ocenić ich jakość. 

Tekst i zdjęcia Yuklsel Tohum Polska

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności