AktualnościXX Międzynarodowe Sympozjum KUPS

XX Międzynarodowe Sympozjum KUPS

Krajowa Unia Producentów Soków spotyka się jutro, 17 maja, na swoim dorocznym sympozjum, które ma już dwudziestoletnia tradycję. W trakcie trzydniowego spotkania przewidziano trzy bloki tematyczne wystąpień i dyskusji w gronie ekspertów z różnych krajów.

Pierwszym pakietem problemów będą kwestie związane z rynkiem soków i bazą surowcową do ich produkcji. O stanie tej produkcji oraz kondycji bazy surowcowej będą mówić dr Bożena Nosecka (IERiGŻ-PIB) oraz Magdalena Kowalewska (BGŻ BNP Paribas). Dr Artur Miszczak (IS Skierniewice) uzupełni ten blok wykładów danymi na temat pozostałości pestycydów w koncentracie soku jabłkowego. Globalny rynek tego koncentratu przedstawi Piotr Podoba (Dőhler Sp. z o.o.). Natomiast Mathias Ebert zaprezentuje koncepcje intensywnych sadów jabłek przemysłowych.

Uczestnicy sympozjum będą również oceniać nowe wyzwania i perspektywy rozwoju branży sokowniczej oraz innowacje, jakie wprowadza czy planuje w przyszłości ta gałąź przetwórstwa.

pg


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]