AktualnościCzy niskie temperatury w Niemczech i Austrii uszkodziły warzywa?

Czy niskie temperatury w Niemczech i Austrii uszkodziły warzywa?

Niekorzystne warunki atmosferyczne występują w Niemczech i Austrii. Mróz, grad i wahania temperatury powietrza wpływają na opóźnienie pierwszych zbiorów warzyw.

Kapryśna aura w Austrii opóźniła rozpoczęcie zbioru szparagów o blisko dwa tygodnie. Jak informuje Werner Magoschitz, prezes Stowarzyszenia Marchfeldspargel, pędy zielonych szparagów mocno ucierpiały przez mróz w ostatnich dniach i teraz muszą odrosnąć.

W tym czasie jest również mroźno w północnoniemieckiej twierdzy kapuścianej Dithmarschen. Ale jak dowiadujemy się z Freshplaza pierwsze zbiory kapusty spod osłon spodziewane są w 25 tygodniu, w tym przypadku nie notuje się znacznych opóźnień. 

Źródło: FreshPlaza


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]