Informacje z firmNowości w ofercie Timac Agro

Nowości w ofercie Timac Agro

Firma Timac Agro Polska na początku 2021 roku wprowadza do swojego portfolio dwa nowe produkty: TOP PHOS NP 15 20 NPROCESS oraz PHYSACTIV+ 1.

Nawóz TOP PHOS NP 15 20 NPROCESS jest startowym nawozem granulowanym aktywującym roślinę i glebę. W swoim składzie zawiera kompleks TOP-PHOS chroniący fosfor przed uwstecznianiem w glebach kwaśnych i zasadowych. Zawiera również technologię N-PROCESS wpływającą na lepsze wykorzystanie azotu oraz chroniącą go przed stratami. Dodatkowo posiada w swoim składzie najważniejsze składniki pokarmowe jak: azot, fosfor, magnez, siarkę, cynk i wapń odżywczy wpływający korzystnie na rozwój systemu korzeniowego oraz poprawiającym mikro pH gleby. TOP PHOS NP 15 20 NPROCESS zalecany jest w uprawach buraka cukrowego, kukurydzy oraz warzyw.

Drugą nowością jest PHYSACTIV+ 1 zawierający całkiem nowy kompleks biostymulący PHYSACTIV+ poprawiający żyzność gleby, stabilizujący mikro pH gleby, pobudzający życie mikrobiologiczne gleby co wpływa na poprawę dostępności składników pokarmowych. PHYSACTIV+ 1 wpływa również na rozwój systemu korzeniowego, wspomaga pobieranie wapnia przez rośliny oraz wpływa pozytywnie na kiełkowanie. Poza kompleksem biostymulującym zawiera również siarkę, magnez i wapń. Przeznaczony jest do stosowania we wszystkich uprawach rolniczych, warzywniczych oraz sadowniczych.

Informacje prasowe Timac Agro

 


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

warzywa siarkopol nawożenie nasiona
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

×nawożenie yara kompleksowe odżywianie