Warzywa 2/2022

    Warzywa 2/2022 - okładka
    Cena: 14 zł

    W numerze m.in.:

    • Pomidory z Kujaw
    • Dlaczego produkty na bazie alg są cenne dla warzyw?Cyfryzacja w produkcji warzyw

    W numerze:

    • Gdzie szukać nowych rynków zbytu warzyw?
    • Czytelnicy pytają
    • Ogrodniczy kurier
    • Rynkowe trendy
    • Sytuacja na krajowym rynku kapust
    • Kapustne szanse i zagrożenia
    • Warunki wzrostu kapusty głowiastej
    • Pomidory z Kujaw
    • Cenne źródło kwasów humusowych
    • Dlaczego produkty na bazie alg są cenne dla warzyw?
    • Seminarium w Cieślinie
    • Por na jesień i zimę
    • Ekologiczna uprawa warzyw: jak wspomóc plonowanie?
    • Odmiany marchwi najlepsze do przetwórstwa
    • Seminarium sałatowo-rzodkiewkowe
    • Bogata kolekcja cebul
    • Dobra odmiana kapusty pekińskiej, czyli jaka?
    • Kolekcja warzyw w Samwodziu
    • Naturalne wsparcie na starcie
    • Możliwości zwalczania Verticillium dahliae
    • Ze Świata maszyn
    • Cyfryzacja w produkcji warzyw
    • Wielkoobszarowe deszczownie
    • Przed sezonem pomyśl o przechowywaniu

    Ziemniaki jadalne

    • Rynek
    • Zagrożenia wynikające z niezaprawiania bulw
    • Zbilansowane nawożenie ziemniaków
    • Zarazoodporna odmiana
    • Kościerzyński Dzień Ziemniaka