“Świeży Pakiet” to pomysł jednej z firm przetwórczych na czas pandemii

Ograniczenia w działalności sektora gastronomicznego dotykają zarówno producentów warzyw najczęściej wykorzystywanych w restauracjach i stołówkach, m.in. ziemniaków i kapusty, ale również przetwórców warzyw np. kwaszarnie czy firmy, które dostarczały do punktów gastronomicznych warzywa obrane, krojone i szatkowane. Jedna z takich właśnie firm zaopatrujących gastronomię na terenie Dolnego Śląska postanowiła znaleźć w tej trudnej sytuacji pandemicznej nową grupę odbiorców i stworzyła serię produktów skierowanych do klientów sieci handlowych.

“Świeży Pakiet” – tak nazywa się produkt opracowany przez firmę Gastro-Geniusz. Są to przyciągające oko zestawy warzywne, każdy zestaw zawiera odpowiednie składniki do skomponowania zupy lub dania. Zestawy zawierają potrzebne do użycia warzywa, owoce, produkty przetworzone np. koncentrat pomidorowy, przecier ogórkowy, zioła, przyprawy. Produkt jest propozycją dla każdego klienta. Ogranicza marnowanie żywności oraz podpowiada jak skorzystać z zawartości. Dostępnych jest pięć zestawów: zupa jarzynowa, zupa pomidorowa, zupa ogórkowa, zupa krem z dyni, leczo. Co istotne przechowywanie nie wymaga reżimu niskich temperatur. Ponad miesiącach badań produkt wchodzi na półki sklepowe sieci Carrefour.

 

ARTYKUŁY POWIĄZANE

None found

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności