Czy warto stosować produkty wykazujące działanie biostymulacyjne wobec roślin? Oczywiście, że tak. A dlaczego? Preparaty tego typu wspomagają rozwój systemu korzeniowego, pozwalają na lepszą...
W rejonach intensywnej produkcji warzyw degradacja gleby wpływa na spadek ich żyzności oraz ograniczenie ich wzrostu i plonowania. Jednym z kluczowych sposobów poprawy żyzności...
5 grudnia, w dniu Światowego Dnia Gleby, udaliśmy się z naszą kamerą redakcyjną do gospodarstwa Damiana Micyka, producenta warzyw polowych w miejscowości Szarkówka (k....
Na małopolskich polach obserwuje się zbiory marchwi i innych warzyw korzeniowych. Bieżący sezon nie sprzyjał uprawie tych warzyw. Zmienna i nieprzewidywalna aura miała wpływ...
Coraz większym zainteresowaniem producentów cieszy się uprawa cebuli ozimej, która pojawia się na rynku wiosną po wyczerpaniu zapasów cebuli z przechowalni. Choć jest to...