Strona główna Tagi Kwas podchlorawy

kwas podchlorawy

Warzywa kapustne – zero pozostałości w czasie zbiorów

ARTYKUŁ PROMOCYJNY
W związku z coraz mniejszą liczbą dostępnych środków ochrony roślin, uodparnianiem się patogenów na fungicydy oraz coraz większą presją na ograniczania pestycydów, poszukuje się...

Ograniczenie strat podczas przechowywania warzyw polowych oraz redukcja pozostałości pestycydów

Według Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa straty owoców i warzyw podczas przechowywania wynoszą ponad 3 proc. Wyniki te, uzależnione są od...

Zastosowanie preparatów biologicznych w uprawie warzyw gruntowych

Światowym trendem w ochronie roślin przed szkodnikami, chorobami jest ograniczenie zużycia środków chemicznych. Europejski Zielony Ład zakłada zredukowanie środków chemicznych o 50% przez państwa...

Nowa technologia ograniczenia strat podczas przechowywania warzyw oraz wydłużenia ich trwałości po procesie mycia

ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Według Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa straty owoców i warzyw podczas przechowywania oraz przygotowania do sprzedaży wynoszą w Europie średnio ponad 7%...

Newsletter