Wielu producentów wie, że dbanie o jakość nie kończy się na polu. Bardzo ważne są odpowiednie zabiegi pozbiorcze, które mają duże znaczenie w utrzymaniu...
W związku z coraz mniejszą liczbą dostępnych środków ochrony roślin, uodparnianiem się patogenów na fungicydy oraz coraz większą presją na ograniczania pestycydów, poszukuje się...
Według Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa straty owoców i warzyw podczas przechowywania wynoszą ponad 3 proc. Wyniki te, uzależnione są od...
Światowym trendem w ochronie roślin przed szkodnikami, chorobami jest ograniczenie zużycia środków chemicznych. Europejski Zielony Ład zakłada zredukowanie środków chemicznych o 50% przez państwa...
Według Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa straty owoców i warzyw podczas przechowywania oraz przygotowania do sprzedaży wynoszą w Europie średnio ponad 7%...