Omnivent
Ogrzewanie ciepłem z przechowalni
Jedną ze specjalizacji firmy Avena Sycewice jest produkcja sadzeniaków ziemniaka. Podczas przechowywania uwalnia się z nich bardzo dużo ciepła, które standardowo jest odprowadzane do...
Przemyślane przechowywanie
Rosnące koszty energii elektrycznej budzą obawy o opłacalność przechowywania warzyw, ale trzeba pamiętać, że w ostatnim czasie wzrosły znacznie koszty transportu, dlatego na pewno...
Uprawa warzyw w aspekcie zdrowej żywności [VIDEO, 11.03.2021]
"Uprawa warzyw gruntowych w aspekcie produkcji zdrowej żywności" to tytuł webinarium, które odbyło się w dniu 5 marca br. Organizatorem wydarzenia był Wielkopolski Ośrodek...
Przechowalnia na miarę potrzeb – WIDEO
Nowoczesne technologie wykorzystywane w przechowalnictwie pozwalają na stworzenie warunków odpowiednich do długiego przechowywania warzyw. Przykładem obiektu „szytego na miarę” jest przechowalnia należąca do Grupy...
Wielkopolska Konferencja Cebulowa
13.01.2020 pod Wrześnią firma Bayer (właściciel marki Seminis) zaprosiła producentów cebuli na konferencję. Firmami współuczestniczącymi w tym wydarzeniu były: Bio Agris, Omnivent oraz Yara...
Wielkopolski dzień cebuli z dymki
W dniu 17 lipca br. w miejscowości Miława (gm. Trzemeszno) odbył się Wielkopolski dzień cebuli z dymki, którego organizatorami była firma Bejo Zaden wraz...
Chobienice ostoją dla ziemniaczanej Agro Akademii
Agro Akademia BASF dotarła do Zachodniej Polski na kolejne w tym sezonie Warsztaty Polowe, które zorganizowano 21 sierpnia w miejscowości Chobienice (gmina Siedlec) dla...
Cebula do przechowywania z Elite Onion Club
17 stycznia w Cieślinie (woj. kujawsko-pomorskie) oraz 18 stycznia w Miłosławiu (woj. wielkopolskie) firmy Hazera, ADOB, BASF i Omnivent zaprosiły producentów cebuli na spotkanie...