RynekCeny warzyw szklarniowych

Ceny warzyw szklarniowych

Warzywa z tej grupy nie mają tej jesieni stabilnych cen. Latem były tańsze niż przed rokiem, w ostatnich dwóch miesiącach są już droższe niż w 2016 roku.

W lipcu i sierpniu br. pomidory szklarniowe były tańsze niż w tym samym okresie roku poprzedniego. Ale już we wrześniu ich ceny wzrosły o około 26%. Ogórki szklarniowe w tym samym okresie zdrożały o 50%. W październiku tendencja wzrostowa tych cen wyhamowała, ale utrzymała się – pomidory zanotowały wzrost ceny o ok. 18%.

Źródło: AGROtydzień za IERiGŻ


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

warzywa siarkopol nawożenie nasiona
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl