RynekCeny warzyw szklarniowych

Ceny warzyw szklarniowych

Warzywa z tej grupy nie mają tej jesieni stabilnych cen. Latem były tańsze niż przed rokiem, w ostatnich dwóch miesiącach są już droższe niż w 2016 roku.

W lipcu i sierpniu br. pomidory szklarniowe były tańsze niż w tym samym okresie roku poprzedniego. Ale już we wrześniu ich ceny wzrosły o około 26%. Ogórki szklarniowe w tym samym okresie zdrożały o 50%. W październiku tendencja wzrostowa tych cen wyhamowała, ale utrzymała się – pomidory zanotowały wzrost ceny o ok. 18%.

Źródło: AGROtydzień za IERiGŻ

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl