Nowe odmiany pomidorów mięsistych – WIDEO

Sławomir i Aldona Spodziejowie prowadzą wraz synem Damianem gospodarstwo rolno-ogrodnicze w miejscowości Witoldów niedaleko Kalisza (woj. wielkopolskie). Od lat specjalizują się w uprawie pomidorów czerwonych, wielkoowocowych. W gospodarstwie w Witoldowie króluje odmiana Torero. Państwo Spodziejowie nie ustają jednak w testowaniu nowych odmian, poszukując takich, które dobrze sprawdziłyby się w warunkach produkcyjnych ich gospodarstwa i odpowiadały aktualnym wymaganiom rynku – w tegorocznych testach znalazły się m.in dwie odmiany marki De Ruiter, o których opowiada dr Katarzyna Tykarska-Duchovska.

ARTYKUŁY POWIĄZANE

None found

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności