AktualnościEfekty biostymulacji roślin - opinie producentów z Charsznicy

Efekty biostymulacji roślin – opinie producentów z Charsznicy

Charsznica słynie przede wszystkim z intensywnej uprawy kapusty. Produkuje się ją zarówno do bezpośredniego spożycia, ale również na cele przetwórcze oraz do długiego przechowywania. Jak co roku, w pierwszym tygodniu września, producenci tego warzywa odwiedzali kolekcję odmian kapusty oraz mieli okazję zapoznać się z ofertą produktów biostymulujących, rekomendowanych przez firmę Biolchim.

To był wyjątkowo trudny sezon. Przeciągające się susze, nikłe opady, czasem zlewne deszcze i wysokie temperatury. Było bardzo trudno osiągnąć optymalny plon. Wielu gospodarzom pomogliśmy przetrwać te szczególnie trudne okresy, a wielu innym pomogliśmy osiągnąć maksimum tego, co potencjał genetyczny odmian potrafi dać. Jak uzyskać maksymalny plon? W gospodarstwie Anny i Jakuba Kruszec w Charsznicy, gdzie zlokalizowana jest kolekcja odmian kapusty, zaleciliśmy pełny program biostymulacji roślin. […] Za każdym razem cel był jeden: zwiększyć średnicę, zwiększyć masę części przeznaczonej do zbioru. Tak jak Charsznica to nie tylko kapusta, tak samo produkty Biolchimu są używane w różnych uprawach, zarówno warzywniczych, jak i rolniczych – informuje Jan Najbar z firmy Biolchim.

Z materiału wideo dowiedzą się Państwo o pełnym programie biostymulacji roślin rekomendowanych przez firmę Biolchim oraz opinie producentów.

 


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]