Kapucha do przetwórstwa

Dziś, 8 października, jesteśmy w okolicach Nowego Dworu Gdańskiego na polach z kapustą należących do gospodarstwa Krzysztofa Pawlikowskiego, właściciela firmy Paweko. Firma zajmuje się kiszeniem kapusty i ogórków oraz produkcją surówek i innych gotowych, zdrowych przekąsek z warzyw.

Na polu znajdują się 3 odmiany kapusty z hodowli Takii Seed, które oferuje firma Enza Zaden: Stroka F1 i Coronata F1 i – przeznaczone do przechowywania oraz Strukta F1 – typowa do kiszenia, wyróżniająca się długim oknem zbiorczym. Rozsadę kapusty, którą dostarczyła Grupa Producentów Rozsad Krasoń posadzono 24 maja. Ochronę plantacji nadzorował Michał Karpiński z firmy Procam. Na polu zastosowano posypowo nawóz Agromaster 11-11-17 oraz dolistnie nawozy z serii Agroleaf z oferty firmy ICL.

Martyna Pawlikowska, Paweł Wechterowicz, Marcin Gutkowski, Krzysztof Kucharski, Sławomir Mechacki i Michał Karpiński

Zapraszamy na foto-relację z dzisiejszego spotkania

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności