• belem agrosimex marchew ziemniaki
  • rosafert agrosimex gleba

yara ogólna nawożenie warzywa

Seminis predazzo brokuł kalafior

basf signum schoroby rabat BeneFito

Hazera baner

pnos odmiany warzywa

yara ogólna nawożenie warzywa

Seminis predazzo brokuł kalafior

basf signum schoroby rabat BeneFito

Hazera baner

pnos odmiany warzywa

Bayer Velum Prime - baner

rizocore zaprawianie bleba biocont
AktualnościKomunikat warzywniczy - 27 tydzień roku. Koniecznie przeczytaj!

Komunikat warzywniczy – 27 tydzień roku. Koniecznie przeczytaj!

Jak co tydzień podajemy Państwu kolejny komunikat warzywniczy na 27 tydzień roku (01.07-07.07), które regularnie przekazuje nam firma AgroSmartLab. Komunikaty dotyczące chorób oparte są na podstawie modeli chorobowych uzyskujących dane z kilkudziesięciu stacji meteorologicznych zlokalizowanych w różnych regionach Polski. Komunikaty dotyczące szkodników oparte są na podstawie kilkunastu pułapek automatycznych zlokalizowanych w rejonie Igołomi, Charsznicy, Sieradza, Łęczycy, Włocławka i Warszawy.

Osoby zainteresowane usługą precyzyjnego systemu monitoringu i sygnalizacji chorób i szkodników w swoim regionie uzyskają więcej informacji na stronie https://agrosmartlab.com/monitoring-chorob-i-szkodnikow/

Udostępnianie przez nasz portal komunikaty warzywnicze przekazywane przez firmę AgroSmartLab dotyczą poprzedniego tygodnia i mają pomóc w ocenie zagrożeń i poprawności wykonywanych zabiegów w poszczególnych uprawach warzywniczych.

REGION IGOŁOMI I CHARSZNICY:

  • Warzywa cebulowe
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenie infekcją Stemphylium
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, alternariozy i mączniaka rzekomego
    • w dalszym ciągu obserwowano dużą liczebność wciornastków
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej, alternariozy, chwościka oraz zarazy ziemniaka
    • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa kapustne
    • 2 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją czarnej zgnilizny kapustnych
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej, suchej zgnilizny kapustnych, pierścieniowej plamistości kapustnych, mączniaka rzekomego, czarnej i mokrej zgnilizny kapustnych
    • w dalszym ciągu obserwowano loty tantnisia krzyżowiaczka oraz wciornastków
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka rzekomego, zgnilizny twardzikowej
    • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin antraknozy liści
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka rzekomego, antraknozy, kanciastej plamistości ogórków
  • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin antraknozy, parcha dyniowatych

 _____________________________________________________________

Prenumerata Warzywa 2024 - baner

⇒REGION GÓRNEGO ŚLĄSKA:

  • Warzywa cebulowe
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenie infekcją Stemphylium oraz mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją chwościka
    • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy naci oraz zgnilizny twardzikowej
    • 6 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zarazy ziemniaka
    • 5-7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa kapustne:
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, suchej zgnilizny kapustnych i mokrej zgnilizny kapustnych
    • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
    • 2-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją pierścieniowej plamistości kapustnych
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego, czarnej zgnilizny kapustnych
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
    • 5-7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści
  • Warzywa dyniowate
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
    • 5-7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego i kanciastej plamistości ogórków
  • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją parcha dyniowatych i antraknozy oraz mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
  • Szparagi
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją purpurowej plamistości pędów oraz rdzy szparagów
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni

 ______________________________________________________________

⇒REGION DOLNEGO ŚLĄSKA:

  • Warzywa cebulowe:
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenie infekcją Stemphyllium
    • 2-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • 2-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zarazy ziemniaka i zgnilizny twardzikowej
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją chwościka
    • 1-2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa kapustne:
    • 2-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych oraz czarnej i mokrej zgnilizny
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego, suchej zgnilizny kapustnych oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją pierścieniowej plamistości kapustnych, czarnej zgnilizny kapustnych
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej
    • 1-2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści oraz mączniaka rzekomego
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni i kanciastej plamistości ogórków
  • 1-2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy dyniowatych i parcha dyniowatych
  • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego

 ______________________________________________________________

⇒REGION SIERADZA I KALISZA:

  • Warzywa cebulowe:
    • 2 i 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją Stemphylium
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka rzekomego i alternariozy
  • w dalszym ciągu obserwowano dużą liczebność wciornastków
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją zarazy ziemniaka, zgnilizną twardzikową, chwościka, alternariozy i szarej pleśni
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej, szarej pleśni, czarnej i mokrej zgnilizny kapustnych, suchej zgnilizny kapustnych, czerni krzyżowych oraz pierścieniowej plamistości kapustnych
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
  • obserwowano intensywne loty śmietki kapuścianej oraz utrzymującą się liczebność tantnisia krzyżowiaczka i wciornastków
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej, szarej pleśni i mączniaka rzekomego
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści
    • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka zagrożenia infekcją szarej pleśni, mączniaka rzekomego, kanciastej plamistości ogórków
  • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy i parcha dyniowatych
  • niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego

______________________________________________________________

⇒REGION TOMASZOWA MAZOWIECKIEGO:

  • Warzywa cebulowe:
    • 2 i 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją Stemphylium
    • 2 i 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • brak lub niskie ryzyko wystąpienia infekcji szarej pleśni
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej, zarazy ziemniaka, mączniaka prawdziwego
    • 2 i 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją chwościka
    • 2 i 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy naci
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej, suchej zgnilizny kapustnych i mokrej zgnilizny kapustnych
    • 2 i 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją pierścieniowej plamistości kapustnych
    • 2 oraz 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • niskie ryzyko zagrożenia infekcją czarnej zgnilizny kapustnych
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, zgnilizny twardzikowej, mączniaka rzekomego i prawdziwego
    • 2 i 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcja antraknozy liści
  • Warzywa dyniowate
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, antraknozy oraz mączniaka rzekomego i prawdziwego, kanciastej plamistości ogórków
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • 2 i 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcja antraknozy
    • 2 oraz 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją parcha dyniowatych

 ______________________________________________________________

⇒REGION POZNANIA I WRZEŚNI:

  • Warzywa cebulowe:
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenie infekcją Stemphylium oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją szarej pleśni i alternariozy
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:  
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji chwościka, szarej pleśni, zarazy ziemniaka, alternariozy i mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją suchej zgnilizny kapustnych, czarnej i mokrej zgnilizny, szarej pleśni oraz pierścieniowej plamistości kapustnych, czerni krzyżowych
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa liściaste
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka rzekomego i mokrej zgnilizny oraz mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Szparagi
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni oraz purpurowej plamistości pędów
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją rdzy
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka zagrożenia infekcją szarej pleśni, mączniaka prawdziwego, kanciastej plamistości ogórków i mokrej zgnilizny
  • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy, parcha dyniowatych oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
  • Warzywa psiankowate
  • brak ryzyka zagrożenia infekcją fytoftorozy, mokrej zgnilizny, szarej pleśni, zarazy ziemniaka, alternariozy, bakteryjnej cętkowatości owoców i mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją fytoftorozy oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej

 ______________________________________________________________⇒REGION KUJAW:

  • Warzywa cebulowe:
    • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją Stemphyllium
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni i mączniaka rzekomego
  • w dalszym ciągu obserwowano loty wciornastków
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, chwościka, mączniaka prawdziwego, zarazy ziemniaka
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy i zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa kapustne:
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, czarnej zgnilizny kapustnych, suchej zgnilizny kapustnych
    • w dalszym ciągu obserwowano loty tantnisia krzyżowiaczka oraz wciornastków
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych i zgnilizny twardzikowej
    • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego i niskie ryzyko zagrożenia infekcją pierścieniowej plamistości kapustnych
  • Warzywa liściaste
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mącznika rzekomego, mączniaka prawdziwego
    • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni i mączniaka rzekomego, mączniaka prawdziwego, kanciastej plamistości ogórków
    • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy oraz parcha dyniowatych
  • Warzywa psiankowate
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka prawdziwego, zarazy ziemniaka, bakteryjnej cętkowatości owoców
  • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją fytoftorozy oraz alternariozy

_____________________________________________________________________

⇒REGION ŁĘCZYCY i WARSZAWY:

  • Warzywa cebulowe:
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją Stemphyllium i mączniaka rzekomego
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją alternariozy, szarej pleśni
  • w dalszym ciągu obserwowano loty wciornastków
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją alternariozy, szarej pleśni, chwościka, zarazy ziemniaka
    • brak lub niskie ryzyko wystąpienia infekcji mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją czerni krzyżowych, czarnej i mokrej zgnilizny kapustnych, szarej pleśni
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej, pierścieniowej plamistości kapustnych
  • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją suchej zgnilizny kapustnych
  • w dalszym ciągu obserwowano loty wciornastków
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mącznika rzekomego
    • brak lub niskie ryzyko wystąpienia infekcji mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa dyniowate
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją szarej pleśni, mączniaka prawdziwego i kanciastej plamistości ogórków
  • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy, mączniaka rzekomego i parcha dyniowatych
  • Warzywa psiankowate
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją alternariozy, zarazy ziemniaka, bakteryjnej cętkowatości owoców i mączniaka prawdziwego
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją fytoftorozy oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
    • 1 i 7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni

_____________________________________________________________________

⇒REGION ZAMOŚCIA:

  • Warzywa cebulowe:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją Stemphylium oraz mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mokrej zgnilizny oraz zarazy ziemniaka
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy
    • 2 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją chwościka i zgnilizny twardzikowej
    • 1-2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją pierścieniowej plamistości kapustnych, szarej pleśni, suchej zgnilizny kapustnych, mokrej zgnilizny kapustnych
    • 3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej i czarnej zgnilizny kapustnych
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mączniaka rzekomego
    • 1-2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa dyniowate
  • brak ryzyka wystąpienia infekcji szarej pleśni, mokrej zgnilizny, kanciastej plamistości ogórków
  • 1-2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 2 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy i parcha dyniowatych, mogło dojść do infekcji mączniakiem rzekomym oraz wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej

___________________________________________________________________

⇒REGION GORZOWA WIELKOPOLSKIEGO:

  • Warzywa cebulowe:
    • 6-7 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją Stemphylium
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji mączniaka rzekomego
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji zarazy ziemniaka
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej, mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy i chwościka oraz niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 1-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa kapustne:
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją suchej zgnilizny kapustnych
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej oraz mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją czerni krzyżowych i niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni, pierścieniowej plamistości kapustnych
    • 6-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
  • Warzywa liściaste
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego i antraknozy liści
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej oraz mogło wystąpić niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 1-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
  • Warzywa dyniowate
    • brak ryzyka zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego, antraknozy dyniowatych
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją kanciastej plamistości ogórków oraz mogło wystąpić niskie ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 1-3 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 6 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcja parcha dyniowatych

____________________________________________________________________

⇒REGION ŻUŁAW:

  • Warzywa cebulowe:
    • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją Stemphyllium
    • brak ryzyka wystąpienia innych infekcji chorobowych w uprawach warzyw cebulowych
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • brak ryzyka wystąpienia infekcji chorobowych w uprawach warzyw korzeniowych i ziemniaka
  • Warzywa kapustne:
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
    • brak ryzyka wystąpienia innych infekcji chorobowych w uprawach warzyw kapustnych
  • Warzywa liściaste
    • 7 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści
    • brak ryzyka wystąpienia innych infekcji chorobowych w uprawach warzyw liściastych
  • Warzywa dyniowate
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją parcha dyniowatych
    • brak ryzyka wystąpienia innych infekcji chorobowych w uprawach warzyw dyniowatych

_____________________________________________________________________

⇒REGION PODKARPACIA:

  • Warzywa cebulowe:
    • 4 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • brak ryzyka wystąpienia innych infekcji chorobowych w uprawach warzyw cebulowych
  • Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:
    • 4 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni oraz niskie ryzyko wystąpienia infekcji septoriozy
    • 3 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją chwościka
    • 3-4 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją alternariozy naci
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 3-5 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją zarazy ziemniaka
    • 3-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
  • Warzywa kapustne:
    • 4 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 3-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
    • 3-4 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka rzekomego
  • Warzywa liściaste
    • 4 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 3-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją zgnilizny twardzikowej
    • 6 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy liści
  • Warzywa dyniowate
    • 4 lipca mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją szarej pleśni
    • 7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją mączniaka prawdziwego
    • 6 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją antraknozy
    • 5 lipca wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją parcha dyniowatych
    • 4-7 lipca wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją kanciastej plamistości ogórków

Źródło: AgroSmartLab


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

warzywa siarkopol nawożenie nasiona
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl