Komunikat warzywniczy na 35 tydzień roku

Plantacja marchwi. Fot. A. Wilczyńska

Podajemy Państwu kolejny komunikat warzywniczy na 35 tydzień roku (26.08-1.09), które regularnie przekazuje nam firma AgroSmartLab. Komunikaty dotyczące chorób oparte są na podstawie modeli chorobowych uzyskujących dane z kilkudziesięciu stacji meteorologicznych zlokalizowanych w różnych regionach Polski. Komunikaty dotyczące szkodników oparte są na podstawie kilkunastu pułapek automatycznych zlokalizowanych w rejonie Igołomi, Charsznicy, Sieradza, Łęczycy, Włocławka i Warszawy.

⇒REGION IGOŁOMI I CHARSZNICY:

– Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: Brak ryzyka infekcją roślin
    • Alternarioza (A. alternata): 30 sierpnia mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): 31 sierpnia mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Septorioza: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: 30 sierpnia wystąpiły infekcje roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: 30 sierpnia mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: przez większość tygodnia występowało ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: 30 sierpnia wystąpiły infekcje roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza: 30 sierpnia mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak rzekomy:  brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: 30 sierpnia wystąpiły infekcje roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Parch dyniowatych: 30 sierpnia występowało ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Szara pleśń: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko wystąpienia infekcji roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka infekcji roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

⇒ REGION GÓRNEGO ŚLĄSKA:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: 28 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: 30-31 sierpnia mogła nastąpić infekcja roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak lub niskie ryzyko wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

– Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak lub niskie ryzyko wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

 

⇒ REGION DOLNEGO ŚLĄSKA:

-Warzywa korzeniowe oraz ziemniaki:

    • Chwościk: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: 30-311 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Septorioza: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: 30-31 sierpnia wystąpiło  ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak prawdziwy: 30-31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

⇒ REGION SIERADZA I KALISZA:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

⇒ REGION POZNANIA I WRZEŚNI: 

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa psiankowate:

    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Fytoftoroza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Bakteryjnej cętkowatości owoców: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zaraza ziemniaka: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

⇒ REGION KUJAW:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa psiankowate:

    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Fytoftoroza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Bakteryjnej cętkowatości owoców: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zaraza ziemniaka: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

⇒ REGION ŁĘCZYCY i WARSZAWY:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: 20 sierpnia wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza (A. alternata): 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): 30-31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: 30-31 sierpnia mogło wystąpić ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

– Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Parch dyniowatych: 30 sierpnia występowało ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Szara pleśń: 31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: 30-31 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin

⇒ REGION ŻUŁAW:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: 30 sierpnia mogła wystąpić infekcja roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: 30 sierpnia wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: 30 sierpnia wystąpiło niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak prawdziwy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Parch dyniowatych: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: 30 sierpnia wystąpiło ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

⇒ REGION PODKARPACIA:

-Warzywa korzeniowe:

    • Chwościk: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza (A. alternata): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza naci (A. dauci): brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak prawdziwy: niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Septorioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa kapustne:

    • Czerń krzyżowych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Pierścieniowa plamistość kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Sucha zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Czarna zgnilizna kapustnych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mokra zgnilizna kapustnych: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

– Warzywa liściaste:

    • Antraknoza liści: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Alternarioza: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
    • Mączniak rzekomy: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Mączniak prawdziwy: niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
    • Zgnilizna twardzikowa: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
    • Bakteryjne gnicie sałaty: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin

-Warzywa dyniowate:

  • Antraknoza dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Mączniak prawdziwy: niskie ryzyko zagrożenia infekcją roślin
  • Mączniak rzekomy: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Parch dyniowatych: brak ryzyka wystąpienia infekcji roślin
  • Szara pleśń: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Kanciasta plamistość ogórka: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
  • Mokra zgnilizna: brak ryzyka zagrożenia infekcją roślin
Osoby zainteresowane usługą precyzyjnego systemu monitoringu i sygnalizacji chorób i szkodników w swoim regionie uzyskają więcej informacji na stronie: https://agrosmartlab.com/monitoring-chorob-i-szkodnikow/ lub e-mailowo: info@agrosmartlab.com

 

Źródło: AgroSmartLab

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności