Krajowe Dni Producentów Kapusty Kwaszonej 2019

Krajowy Dzień Producentów Kapusty Kwaszonej

W pierwszą niedzielę września br. w miejscowości Drygulec (gm. Wojciechowice) odbyły się Krajowe Dni Producentów Kapusty Kwaszonej, których organizatorami były firmy Bejo Zaden Poland, PROCAM, Leaf Media przy współudziale firm ADOB, AK A. Koczoski, BASF, FMC, Grupa Producentów Rozsad Krasoń. Gospodarzami tego wydarzenia była rodzina Małkiewiczów i firma Megawita. 

Licznie przybyli na spotkanie w Drygulcu producenci mieli możliwość  zobaczyć okazałą kolekcję kapusty z oferty Bejo, w tym odmiany przeznaczone do kwaszenia. Rozsada kapusty została wyprodukowana przez profesjonalny zakład produkcyjny – Grupę Producentów Rozsad Warzyw Krasoń. Indywidualny program nawożenia i ochrony został opracowany pod okiem specjalistów z firmy PROCAM.

Ciekawym punktem spotkania, cieszącym się dużym zainteresowaniem producentów kapusty, była wizyta w nowoczesnej kwaszarni. Spotkanie kapuściane było okazją do wymiany doświadczeń z producentami, uzyskania fachowych informacji od specjalistów z dziedziny produkcji, ochrony i nawożenia.

Dodatkową atrakcją była degustacja produkowanych przez Rodzinę Małkiewiczów “Serów Sandomierskich od Dziedzica” oraz win z “Winnicy Sandomierskiej”.

W programie Krajowych Dni Producentów Kapusty Kwaszonej była część wykładowa oraz wystawa technologii i maszyn rolniczych.

Wkrótce więcej informacji wydarzenia przeczytają Państwo na naszym portalu.

Zapraszamy do naszej fotorelacji:

Fot. A. Paradowski, Plantpress

Related Posts

None found

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności