Ochrona kapusty przed szkodnikami – Marcin Żabowski, FMC

Plantacja kapusty w gospodarstwie Piotra Szczepanika w miejscowości Jelcza k. Charsznicy

Łagodne zimy i gorące lata sprzyjają rozwojowi szkodników warzyw kapustnych. Marcin Żabowski z firmy FMC Agro Polska podpowiada jak skutecznie ochronić warzywa przed najgroźniejszymi szkodnikami zagrażającymi w uprawie kapusty. 

W gospodarstwie Piotra Szczepanika w miejscowości Jelcza k. Charsznicy, ochrona warzyw rozpoczyna się na etapie rozsady preparatem Verimark 200 SC w dawce 15 ml/1000 szt. roślin.

W ostatnim tygodniu maja zastosowano preparat Benevia 100 OD. W celu zwiększenia skuteczności zwalczania szkodników ssących takich jak: mączliki i wciornastki specjalista z FMC zaleca się dodatek adiuwanta olejowego (pochodzenia naturalnego). 

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego.

 * Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności