Przygotowanie marchwi do sprzedaży

Przygotowanie warzyw do sprzedaży można usprawnić wykorzystując specjalny sprzęt. Urządzenia do mycia, sortowania i pakowania są kosztowne, ale bez nich trudno przygotować duże partie towaru do sprzedaży. W gospodarstwie rolnym Radosława Kustry w Ibramowicach (powiat proszowicki) znajduje się nowoczesna linia do mycia, sortowania i pakowania warzyw korzeniowych (marchwi, pietruszki, buraka).

Wszystkie urządzenia wchodzące w skład linii wyprodukowała polska firma Michalak Maszyny Rolnicze w Szarbi Zwierzynieckiej. W skład urządzeń do przygotowania warzyw do sprzedaży wchodzą: myjka, szczotkarka, sortownika, stołu rolkowego, zbiornika buforowego, wagi kanałowej wraz raszlownicą. Dzięki zastosowaniu zbiornika buforowego można w pełni wykorzystać możliwości wagi kanałowej. Wydajność, jaką można osiągnąć w tym gospodarstwie, wynosi ok. 6 t/godz.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności