Już w najbliższą niedzielę 1 września 2019, w miejscowości Drygulec 3, 27-532 Wojciechowice odbędzie się spotkanie dla wszystkich zainteresowanych profesjonalną produkcją kapusty.
Zapraszamy na to spotkanie w imieniu Organizatorów – wstęp wolny. Gospodarzami spotkania będzie Rodzina Małkiewiczów.
W programie poza konsultacjami ekspertów z dziedziny produkcji, ochrony czy nawożenia będzie także zwiedzanie kwaszarni To okazja żeby prześledzić cały proces produkcji kapusty kwaszonej od wyboru odmiany, poprzez sadzenie, zabiegi polowe, zbiór, szatkowanie, kwaszenie aż do pakowania/konfekcjonowania i dystrybucji do klientów.
W programie także cześć wykładowa oraz wystawa technologii i maszyn.
Spotkanie zakończy się dyskusją przy grillu.
Dodatkową atrakcją będzie degustacja produkowanych przez Rodzinę Małkiewiczów „Serów Sandomierskich od Dziedzica” oraz win z „Winnicy Sandomierskiej”.
Program Krajowych Dni Producentów Kapusty Kwaszonej 2019
- 12.00-13.00 przyjazd gości/rejestracja/lunch
- 13.00-14.30 zwiedzanie kolekcji kapust/ konsultacje z ekspertami
- 14.30-16.30 część wykładowa
- 16.30-17.00 zwiedzanie zakładu/pokaz technologii kwaszenia i konfekcjonowania
- Od 17.00 dyskusje przy grillu