AktualnościKwidzyńskie Dni Warzyw Polowych

Kwidzyńskie Dni Warzyw Polowych

W dniu 11 września w Olszanicy odbyły się Kwidzyńskie Dni Warzyw Polowych, podczas których producenci brokułu, cebuli i marchwi mieli okazję wysłuchać ciekawych wystąpień ekspertów dotyczących m.in. chorób, szkodników, ochrony herbicydowej i fungicydowej tych trzech gatunków warzyw. Ponadto mogli zobaczyć “żywy” asortyment odmian warzyw firm hodowlano-nasiennych Bejo Zaden i Sakata. Na miejscu zaprezentowano również maszyny oraz ciekawe technologie w uprawie warzyw. Organizatorem tego wydarzenia była firma PROCAM wraz z Partnerami.

Fot. A. Czerwińska-Nowak

Więcej informacji na temat tego wydarzenia przeczytają Państwo w kolejnych wydaniach czasopisma “Warzywa“.

Nie czekaj i zaprenumeruj “Warzywa” w naszym sklepie internetowym: www.plantpress.pl  

Warzywa

 

Aleksandra Czerwińska-Nowak
Aleksandra Czerwińska-Nowak
Absolwentka wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Przez cztery lata pracowała na tej uczelni jako asystent w Katedrze Warzywnictwa zajmując się tematyką technologii uprawy grzybów jadalnych i warzyw. W 2008 roku dołączyła do zespołu miesięcznika „Warzywa”. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących doboru odmian warzyw ich uprawy oraz przechowywania i przygotowania do sprzedaży.

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

warzywa siarkopol nawożenie nasiona
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl