Dziś ceny ogórka brodawkowego sięgają 3 zł/kg. Przypominamy, że w ubiegłym tygodniu jego wartość wynosiła ok. 1 zł/kg. Podobnie z cenami fasoli szparagowej – żółta w cenie 8 zł/kg, zielona o 1 zł droższa. Nadal jest słaba jakość kapusty pekińskiej. W ostatnim czasie także pogorszyła się jakość sałaty lodowej (tzw. kruchej). A jak przedstawiają się ceny innych gatunków warzyw?
papryka żółta stożek – 3 zł/kg
papryka zielona – 3 zł/kg
papryka czerwona – 9 zł/kg
fasola szparagowa żółta – 8 zł/kg
fasola szparagowa zielona – 9 zł/kg
cukinia – 0,8 zł/kg
dynia jadalna typ Hokkaido – 4 zł/kg
kapusta biała młoda – 1 zł/szt.
kalafior 2,4-2,8 zł/szt z opakowaniem
por – 4 zł/kg
cebula biała myta – 2 zł/kg
ogórek kolka – 3 zł/kg
ogórek midi (gładki) – 1 zł/kg
pomidor czerwony – 3,5 zł/kg
pomidor malinowy – 3,5 zł/kg
brokuł – 2,4 zł/szt.
seler młody 1,3 zł/szt.
marchew młoda 1,8 zł/pęczek
pietruszka młoda 2,4 zł/pęczek
burak czerwony 1,8-2 zł/kg
botwina 1 zł/pęczek
kalarepa – 0,8 zł/szt.
sałata masłowa 1,3 zł/szt z opakowaniem
sałata lodowa 1,6 zł/szt. z opakowaniem
sałata rzymska mini 0,8 zł/szt z opakowaniem