reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
Strona głównaAktualnościTu kapusta zawsze się udaje. Zaglądamy w region Charsznicy, kapuścianej stolicy Polski

Tu kapusta zawsze się udaje. Zaglądamy w region Charsznicy, kapuścianej stolicy Polski

Pora zacząć ciąć kapustę – informuje nas producent warzyw z Szarkówki. W tym gospodarstwie to pierwszy zbiór kapusty z przeznaczeniem na zaopatrzenie rynku warzyw świeżych oraz do kwaszenia.

W gospodarstwie Damiana Micyka jako pierwsza dojrzewa odmiana Cabbice. Po 70 dniach nareszcie rozpoczynamy zbiór odmiany Cabbice. Uważam, że to jedna z najsmaczniejszych kapust nadających się nie tylko na rynek warzyw świeżych, ale również do kwaszenia. Na tej plantacji kapusta została wyprodukowana bez użycia klasycznych środków ochrony roślin, a tylko w oparciu o preparaty biologiczne oraz biostymulatory aplikowane doglebowo i dolistnie. Efekty są świetne, dlatego zachęcam producentów warzyw do stosowania preparatów biologicznych oraz systematycznego odchodzenia od syntetycznych środków do produkcji – mówi Damian Micyk.

reklama

 

reklama

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
Najpopularniejsze artykuły
Polecamy
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]