yara ogólna nawożenie warzywa

Deszczownie VIP baner

voliam kapusta basf ochrona eko

sdf ciągnik rolniczy

  • ashanti agrosimex

rizocore zaprawianie bleba biocont
AktualnościWarzywa z polskich upraw w kuchni wietnamskiej

Warzywa z polskich upraw w kuchni wietnamskiej

W jednym z odcinków z serii Podróże Kulinarne Roberta Makłowicza zaprezentowano kilka lokali gastronomicznych serwujących kuchnię wietnamską w Warszawie. Pokazano również miejsca, w których sprzedawane są produkty niezbędne w azjatyckiej kuchni.

Wśród przedstawionych świeżych warzyw i owoców były m.in.: zielona papaja, kolendra, mięta rybia, pachnotka fioletowa, wspięga (tajska sałata), gorzki melon, tykwa wietnamska, seler wodny (seler naciowy wietnamski), szpinak wodny wietnamski, wietnamska kapusta. Co ciekawe, część z tych produktów jest uprawiana w Polsce. Ten przykład pokazuje, że czasem warto zainteresować się egzotycznymi gatunkami, by móc zaopatrywać wybrane rynki. Warto podkreślić, że taka produkcja wpływa na skrócenie łańcucha dostaw.

Aleksandra Andrzejewska
Aleksandra Andrzejewska
Absolwentka Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego. W zespole redakcyjnym „Warzyw” pracuje od 2004 r. Zajmuje się głównie tematyką związaną z technologią uprawy warzyw i owoców miękkich. Uczestniczy również w przygotowaniu materiałów z mechanizacji ogrodnictwa.
Corteva - Zorvec - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

tunele przymrozki folia
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl