Bejo jest wiodącą firmą w hodowli, produkcji, przetwarzaniu i sprzedaży najwyższej jakości nasion warzyw różnych gatunków. Wychodząc naprzeciw potrzebom tworzymy odmiany warzyw z wartością dodaną widoczną w każdym etapie łańcucha żywności.
Nasze doświadczenie w branży nasiennej sięga ponad 100 lat wstecz, a w ofercie posiadamy ponad 1000 odmian warzyw z 50 gatunków. Pozwala on nam oferować pełne zestawy na każdy rynek i do każdej strefy klimatycznej. Nasiona Bejo są dostępne w ponad 100 krajach poprzez sieć przedstawicielstw i dystrybutorów. Ponad 1700 zaangażowanych pracowników każdego dnia dba o rozwój firmy po to, aby móc zaopatrzyć producentów na całym świecie w warzywa, które są zdrowe, pełne smaku i cieszą konsumentów zarówno dziś jak i w przyszłości.
Ciągłe innowacje są naszym celem i głównym napędem do wzrostu. Jedną z ostatnich nowości jest nowa formuła wzmacniająca nasiona B-Mox. Oparta na nowej technologii formuła B-Mox wzmacnia energię kiełkowania nasiona, stymuluje wzrost w najwcześniejszej fazie oraz poprawia wigor roślin. Podczas całego okresu wzrostu rośliny wykazują się lepszą tolerancją na stres i lepszą zdrowotnością ogólną, co jest spowodowane lepiej rozwiniętym systemem korzeniowym.
Formuła B-Mox została specjalnie opracowana dla potrzeb rolnictwa nowoczesnego, poprzez silną roślinę mniej wrażliwą na warunki stresowe. Dzięki temu producenci mogą ograniczyć ochronę, a to oznacza że B-Mox jest również bardzo obiecujący dla produkcji ekologicznej. Aktualnie opracowano metodę B-Mox dla marchwi i pietruszki korzeniowej, ale jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni na potencjalne wyniki w innych gatunkach.
B-Mox pomaga w redukcji ryzyka uprawy podczas newralgicznych, pierwszych tygodni uprawy oraz wykazuje dobroczynne działanie podczas późniejszych okresów suszy i chłodu. Czego rezultatem jest zauważalny wzrost plonu handlowego w porównaniu do upraw z nasion nieulepszanych. 15 procentowa zwyżka plonu handlowego w gatunkach takich jak marchew i pietruszka korzeniowa nie jest niczym wyjątkowym.
Źródło: bejo.pl