Książka ta zawiera informacje o nawozach oraz środkach wspomagających do upraw pod osłonami produkcji polskich i zagranicznych firm działających na polskim rynku.
Jest to kolejne, uzupełnione wydanie popularnych i poszukiwanych przez ogrodników zaleceń nawozowych autorstwa prof. dr. hab. Włodzimierza Sadego z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Publikacja autorstwa dr. Piotra Chohury z AR we Wrocławiu, charakteryzująca wszelkie podłoża mogące być wykorzystane do uprawy roślin pod osłonami, z uwzględnieniem wymagań poszczególnych gatunków warzyw i roślin ozdobnych.
Książka autorstwa pracowników naukowych Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach — prof. dr. hab. Adama Dobrzańskiego i prof. dr. hab. Franciszka Adamickiego.
Książka autorstwa mgr Anny Wize. Przedstawia metody uprawy kapusty białej, czerwonej i kapusty włoskiej w różnych gospodarstwach.
Książka autorstwa dr. Andrzeja Kalisza jest drugim wydaniem, poprawionym i uzupełnionym.
Książka autorstwa prof. dr hab. Haliny Buczkowskiej z Akademii Rolniczej w Lublinie. Omawia różne metody uprawy polowej tego popularnego u nas warzywa, wzbogacona o informacje dotyczące terminów uprawy, agrotechniki, odmian i ochrony.
Prof. dr hab. Jan Rumpel w książce tej przedstawia zagadnienia dotyczące przygotowania stanowiska, doboru odmian pomidorów przeznaczonych do uprawy w polu z przeznaczeniem na bezpośrednie spożycie lub dla przetwórstwa, nawożenia, nawadniania, ochrony, zbioru i przygotowania pomidorów do sprzedaży.
Książka autorstwa dr Agnieszki Stępowskiej i dr Marii Rogowskiej z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach.
Książka autorstwa dr Agnieszki Stępowskiej i dr Marii Rogowskiej z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach. Omawia różne metody uprawy wszystkich typów sałaty – pod osłonami i w polu. Informacje na temat terminów uprawy, agrotechniki, odmian i ochrony.
Format A5, 144 str.