AktualnościBiologiczne wsparcie wzrostu kapusty

Biologiczne wsparcie wzrostu kapusty

Jan Najbar z firmy Biolchim oraz Damian Micyk, producent warzyw gruntowych w gm. Charsznica, informują w jaki sposób można skrócić okres wegetacji kapusty, nie tracąc na wysokości i jakości plonu.

Biostymulatory to naturalne i precyzyjne narzędzia w rękach rolnika. Warto pamiętać, że preparaty biostymulujące należy dobierać do konkretnej fazy wzrostu roślin, dzięki temu ograniczymy negatywne skutki stresów wywołanych przez ekstremalne warunki pogodowe. Ponadto biostymulacja roślin to optymalizacja konkretnych procesów rozwoju roślin, budowania systemu korzeniowego, powierzchni liściowej, co za tym idzie – wysokiej jakości plonu – mówi Jan Najbar, Biolchim.

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału wideo:

 


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]