Jak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych dobrej jakości?

Produkcja rozsady w zakładzie specjalistycznym w Grupie Mularski. fot. Firmowe

Jesteśmy przed sezonem warzywniczym 2022. Przed nami decyzje związane z zakupem nasion warzyw na najwcześniejsze nasadzenia w tunelach foliowych. Tymczasem wielu ogrodników już wcześniej zadeklarowało zakup rozsady w specjalistycznych zakładach produkcyjnych. Dlaczego coraz częściej decydujemy się zakup “gotowej rozsady”?

Dziś do “Rozmów o Warzywnictwie” zaprosiłam Daniela Babija, dyrektora ds. sprzedaży rozsady w Grupie Mularski. Nasz gość opowie o tym, jak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych w profesjonalnym zakładzie.

Z Danielem Babijem dyskutujemy także o jakości rozsady, hartowaniu roślin, systemie Trace On oraz o drożejących środkach produkcji. Kolejny temat – to profesjonalna rozsada dla hobbystów – jak rozwija się ten segment w ostatnich latach?

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności