AktualnościJak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych dobrej jakości?

Jak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych dobrej jakości?

Jesteśmy przed sezonem warzywniczym 2022. Przed nami decyzje związane z zakupem nasion warzyw na najwcześniejsze nasadzenia w tunelach foliowych. Tymczasem wielu ogrodników już wcześniej zadeklarowało zakup rozsady w specjalistycznych zakładach produkcyjnych. Dlaczego coraz częściej decydujemy się zakup “gotowej rozsady”?

Dziś do “Rozmów o Warzywnictwie” zaprosiłam Daniela Babija, dyrektora ds. sprzedaży rozsady w Grupie Mularski. Nasz gość opowie o tym, jak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych w profesjonalnym zakładzie.

Z Danielem Babijem dyskutujemy także o jakości rozsady, hartowaniu roślin, systemie Trace On oraz o drożejących środkach produkcji. Kolejny temat – to profesjonalna rozsada dla hobbystów – jak rozwija się ten segment w ostatnich latach?

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego:

Anna Wilczyńska
Anna Wilczyńska
Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Studia ukończyła w zakresie Techniki Komputerowej w Gospodarce Żywnościowej, a w 2011 r. uzyskała tytuł doktora nauk rolniczych. Od listopada 2011 r. pracuje jako redaktor w Wydawnictwie Plantpress. Jest autorem licznych artykułów o tematyce warzywniczej. Jej artykuły można przeczytać w czasopismach "Szklarnie Tunele Osłony", "Warzywa", "Hasło Ogrodnicze". Od września 2018 r. zajmuje się także prowadzeniem portalu Warzywa.pl

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl