Jesteśmy przed sezonem warzywniczym 2022. Przed nami decyzje związane z zakupem nasion warzyw na najwcześniejsze nasadzenia w tunelach foliowych. Tymczasem wielu ogrodników już wcześniej zadeklarowało zakup rozsady w specjalistycznych zakładach produkcyjnych. Dlaczego coraz częściej decydujemy się zakup “gotowej rozsady”?
Dziś do “Rozmów o Warzywnictwie” zaprosiłam Daniela Babija, dyrektora ds. sprzedaży rozsady w Grupie Mularski. Nasz gość opowie o tym, jak produkuje się rozsadę warzyw gruntowych w profesjonalnym zakładzie.
Z Danielem Babijem dyskutujemy także o jakości rozsady, hartowaniu roślin, systemie Trace On oraz o drożejących środkach produkcji. Kolejny temat – to profesjonalna rozsada dla hobbystów – jak rozwija się ten segment w ostatnich latach?
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego: