Kapusta pekińska bez skazy

Piotrek spod Kalisza otworzył na początku kwietnia komorę z kontrolowaną atmosferą, w której przechowywał kapustę pekińską. Oto jak prezentowały się główki kapusty – zewnętrzne liście nadal zielone, miejsce cięcia idealnie białe, bez śladów zagniwania oraz oczywiście super wypełnienie wewnątrz, bez najmniejszych śladów tipburn. Za taki towar otrzymuje obecnie od 2 do 3 zł/kg.

Niestety nie wszyscy mogą pochwalić się tak wysokiej jakości towarem. W sieciach supermarketów sporo jest zagniwających główek kapusty pekińskiej, które odstraszając klientów i psują rynek na to warzywo.

Fot. i film: A. Andrzejewska

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności