reklama
yara ogólna nawożenie warzywa
reklama
reklama
reklama
reklama
yara ogólna nawożenie warzywa
reklama
reklama
reklama
reklama
lepinox
reklama
Baner Agrosimex
Strona głównaAktualnościJak długo przechowywać pekinkę?

Jak długo przechowywać pekinkę?

Kapusta pekińska to jedno z nielicznych warzyw, które w Polsce opłaca się przechowywać w chłodniach z KA. Główki zebrane jesienią w warunkach kontrolowanej atmosfery mogą w dobrej kondycji przeleżeć do maja. Opłacało się w ten sposób przechowywać kapustę pekińską, ponieważ cena po przechowywaniu była wyższa niż bezpośrednio po zbiorze. Niestety w ostatnich latach nawet po tak długim przechowaniu cena nie zawsze rekompensowała poniesione na tę uprawę koszty. W bieżącym sezonie ceny kapusty pekińskiej są dość wysokie, bo przekraczają 4 zł/kg ale nie wydaje się by mogły one dalej wzrosnąć tak by pokryć koszty długiego przechowywania i gwarantować godziwe zyski. Plantatorzy, którzy mają kapustę w przechowalni raczej będą decydowali się na jej sprzedaż, ponieważ dłuższe przechowanie wiąże się z kosztami energii, które jak wiele innych kosztów również wzrosły w porównaniu z ubiegłym rokiem.

reklama
Baner Bayer

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
Najpopularniejsze artykuły
Polecamy
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]