Ogrodnictwo szklarniowe. Wyzwania w dobie dynamicznie rosnących kosztów produkcji

Paweł Wiciński, producent pomidorów szklarniowych

Ceny energii, paliw kopalnych, gazu, nawozów – to składowe, które generują ogromne nakłady. Sytuacja ta stawia w trudnym świetle wszystkich producentów warzyw szklarniowych. Czy w uprawie pomidorów można mówić o oszczędzaniu? Czy ogrodnicy mają problem z dostępnością opału do ogrzewania szklarni? Czy będą opóźnienia w nasadzeniach roślin w kolejnym sezonie? Paweł Wiciński, producent pomidora szklarniowego w woj. lubelskim komentuje trudną sytuację.


 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Wpisz swoje imię
Wpisz treść komentarza

Polityka Prywatności