AktualnościPolska Rzodkiewka - jak poprawić jakość i trwałość pozbiorczą

Polska Rzodkiewka – jak poprawić jakość i trwałość pozbiorczą

Wielu producentów wie, że dbanie o jakość nie kończy się na polu. Bardzo ważne są odpowiednie zabiegi pozbiorcze, które mają duże znaczenie w utrzymaniu odpowiedniej jakości i trwałości warzyw w obrocie. Rzodkiewka jest jednym z takich produktów, gdzie zabiegi po zbiorze mają kolosalny wpływ na zachowanie dobrej jakości i trwałości produktu.

Z poniższego filmu można dowiedzieć się jaką nową technologię pozbiorczą zastosował największy producent rzodkiewki w Polsce – Andrzej Litwińczuk. Technologię, która pozwoliła zredukować do minimum pękanie rzodkiewki oraz wyeliminować pojawianie się pleśni na pęczkach.

 

 

Mirosław Maziarka
Agro Smart Lab


ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]