yara ogólna nawożenie warzywa

Deszczownie VIP baner

  • rosafert agrosimex gleba
  • taśmy nawodnienie warzywa susza uprawa

rizocore zaprawianie bleba biocont
AktualnościBrokuły. Udało się znacząco zwiększyć ich spożycie

Brokuły. Udało się znacząco zwiększyć ich spożycie

Jak podaje organizacja +Brocoli, zajmująca się promocją spożycia brokułów w Hiszpanii, w ubiegłym roku w tym kraju ich konsumpcja wzrosła o 20 proc.

W 2016 r. statystyczny Hiszpan zjadł 1,5 kg brokułów, czyli o 300 g więcej niż w 2015 r. W skali kraju dało to wzrost spożycia z 55 tys. ton do 66 tys. ton. Są to pozytywne wyniki działań promujących spożycie prowadzonych m.in. w mediach tradycyjnych oraz społecznościowych. W kampanii marketingowej 2016/2017 udało się dotrzeć organizacji do ponad 2,1 mln ludzi każdego miesiąca, i w skali roku do 25,6 mln obywateli.

Hiszpania jest głównym producentem brokułów w Europie, z powierzchnią uprawy na poziomie 45 tys. ha. 88 proc. tych warzyw jest eksportowanych.

Corteva - Zorvec - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

tunele przymrozki folia
tunele przymrozki folia

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl