AktualnościPrzygotowanie warzyw korzeniowych do sprzedaży

Przygotowanie warzyw korzeniowych do sprzedaży

Wysokie wymagania rynku wymuszają na producentach warzyw korzeniowych inwestycje w technologie umożliwiające właściwe przygotowanie towaru do sprzedaży. Obecnie standardem staje się wyposażenie gospodarstw w urządzenia do mycia, sortowania i pakowania warzyw oferowanych na krajowym rynku warzyw świeżych.

Katarzyna i Przemysław Kopeć od 2008 r. prowadzą gospodarstwo warzywnicze w miejscowości Dobranowice (woj. małopolskie). Producenci zdecydowali się na intensywny rozwój i inwestycję w nowoczesny park maszynowy, ułatwiający zbiór i obróbkę pozbiorczą warzyw korzeniowych.W ich gospodarstwie uprawa warzyw korzeniowych zajmuje łącznie 14 ha, a w strukturze zasiewów dominuje marchew uprawiana na powierzchni 9 ha.

Zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego z mycia i przygotowania warzyw korzeniowych do sprzedaży.

Więcej informacji przeczytają Państwo w styczniowym wydaniu czasopisma “Warzywa“. Zapraszamy do prenumeraty.

Warzywa 1/2021

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]