AktualnościPrzechowalnia na miarę potrzeb - WIDEO

Przechowalnia na miarę potrzeb – WIDEO

Nowoczesne technologie wykorzystywane w przechowalnictwie pozwalają na stworzenie warunków odpowiednich do długiego przechowywania warzyw. Przykładem obiektu „szytego na miarę” jest przechowalnia należąca do Grupy B&M Warzywa w Racicach k. Kruszwicy, której wyposażenie zaprojektowała i zrealizowała firma Omnivent. Znajdują się w niej komory do przechowywania ziemniaków, cebuli oraz warzyw korzeniowych, w których można przechować do 1800 ton produktu. Interesującym rozwiązaniem jest komora przeznaczona dla cebuli, ponieważ zainstalowano w niej zarówno urządzenia do dosuszania produktu, jak i utrzymywania odpowiedniej wilgotności w czasie przechowywania. Więcej informacji o przechowalni Grupy B&M Warzywa można przeczytać w czerwcowym numerze Warzyw.

Warzywa numer 6/2020 - okładka

Aleksandra Andrzejewska
Aleksandra Andrzejewska
Absolwentka Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego. W zespole redakcyjnym „Warzyw” pracuje od 2004 r. Zajmuje się głównie tematyką związaną z technologią uprawy warzyw i owoców miękkich. Uczestniczy również w przygotowaniu materiałów z mechanizacji ogrodnictwa.

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Najpopularniejsze artykuły

Polecamy

INNE ARTYKUŁY AUTORA

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NEWSLETTER

Warzywniczy newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu WARZYWA.pl

[newsletter_signup_form id=1]